En de oude vrouw wilde honden redden, maar had ze niet gecastreert. Met de tijd heeft ze puppy's gekregen en nu heeft ze 16 honden. Ze zijn allemaal familie van dezelfde ouders. Nu is de vrouw ziek, ze zal niet meer beter worden. Ze begon zich zorgen te maken over de honden en ging ze hulp zoeken. Mensen namen contact op met het asiel. De honden werden getest en gecastreerd. Nu hebben ze dringend huizen nodig, om te voorkomen dat ze in het asiel belanden. Ze zien er allemaal bijna hetzelfde uit en zijn allemaal van de maat 8-10 kg.
Rocko is erg energiek. Hij krijgt niet genoeg van wandelen of spelen. Hij woont in 1 kamer met de andere 15 honden. Ze gaan even de tuin in om hun ding te doen. Hij is heel nieuwsgierig en wil graag contact maken met de mensen. Hij komt naar je toe en rent dan weg. Hij wil heel graag communiceren, maar weet niet hoe dat precies in zijn werk gaat. Je hebt wat geduld met hem nodig, deze honden zijn niet gewend naar buiten te gaan en uitgelaten te worden. De honden krijgen daar veel liefde, maar de levensstijl is niet de juiste voor honden. In het asiel wordt het nog erger - als de eigenaar zieker wordt, gaan ze naar het asiel. We proberen dat samen met onze vriend in Bulgarije te voorkomen.
Adoptiebijdrage is inclusief entingen, chip, rabiƫs, Europees paspoort, sterilisatie / castratie (tenzij expliciet anders aangegeven bij kenmerken), 4D test SNAP test (negatief, tenzij anders aangegeven bij Bio) reis naar Nederland + verplichte administratieve handelingen.
Daarnaast regelen wij de import van de honden, adoptanten hoeven dus geen UBN nummer aan te vragen bij de RvO. De honden krijgen een veiligheidstuigje mee naar huis. Dit tuigje wordt na gebruik teruggestuurd naar de stichting, zodat het gebruikt kan worden voor een volgende hond. Voor de tuigjes rekenen wij 17,50. Het tuigje mag twee maanden gebruikt worden en daarna behouden of retour gestuurd worden. Na retour ontvangen van het tuigje krijgt de adoptant 15 euro retour.
Adopteer een poes of hond uit het buitenlandse dierenasiel bij Stichting Zilver. Wij werken samen met geselecteerde dierenasielen in verschillende landen. De asielen hebben een castratieprogramma, bieden hun dieren medische zorg en liefde. Er wordt niet met de dieren gefokt. Lokaal geven onze partners voorlichting om het dierenleed te verminderen. Wij bieden hen een eerlijke prijs voor hun dieren en sturen ze regelmatig donaties in goederen of extra financiƫle ondersteuning, zodat er meer rust komt voor de mensen en dieren daar.